Isolerende beglazing: een energiebesparende investeringWist je dat er in een gemiddelde woning maar liefst een kwart van de warmte weglekt via de muren, en 40% via de ramen? Daarom is het belangrijk dat je voor isolerende beglazing kiest. We leggen je uit waarom.

Wat is isolerende beglazing?

Een isolerende beglazing bestaat uit 2 of 3 glasplaten, die gescheiden worden door een met gas of droge lucht gevulde ruimte. Gevuld met lucht kennen we beter als dubbel glas. Om het glas nog beter te isoleren vulde men de spouw met argon. Dit kreeg de naam hoogrendementsglas. Daarnaast bestaat er ook nog de driedubbele beglazing, deze is gevuld met krypton.

Tussen de glasbladen zijn ook de afstandhouders geëvolueerd van aluminium en staal naar kunststof en roestvrij staal. Dit zorgt ervoor dat de warmte veel beter binnen blijft. Hierdoor kan je je verwarming lager zetten en bespaar je enorm op je energierekening.

Ook in de omgekeerde richting bewijst het zijn nut. Zo houdt de beglazing de warmte van de zon buiten op extreem warme dagen. Maximaal comfort voor elke dag van het jaar!

Kiezen voor isolerende beglazing?

Wil je graag isolerende beglazing in je woning? Let dan vooral op volgende zaken:

1. Zontoetredingsfactor (g)

Dit geeft aan hoeveel warmte de beglazing doorgeeft. Ook wel bekend als de "zonne-energietransmissie". Dit is een waarde uitgedrukt in %. Hoe hoger de waarde, hoe warmer het binnen wordt. Hoe lager de waarde, hoe kleiner de kans op oververhitting.

2. Lichttransmissie (LT)

Dit geeft aan hoeveel natuurlijk licht er doorgelaten wordt. Hoe hoger de waarde, uitgedrukt in %, hoe meer natuurlijk licht in je woning.

3. Isolatiewaarde (Ug)

De isolatiewaarde van het glas wordt uitgedrukt in W/m²K of Ug-waarde. Hoe lager de Ug-waarde, hoe lager het warmteverlies, dus hoe beter geïsoleerd je beglazing is. Enkel glas heeft een hoge Ug-waarde. In vergelijking met de Ug-waarde van drievoudig isolatieglas is dit een immens verschil. Dit isoleert namelijk 10 keer beter dan enkel glas. 

Ug-waarden verschillende soorten glas

Enkel glas5,8 W/m²K
Isolerend dubbelglas3,0 – 2,7 W/m²K
HR isolerend dubbelglas1,2 – 1,0 W/m²K
HR drievoudig isolatieglas0,7 – 0,5 W/m²K

Terugverdientijd & premies

De keuze voor isolerende beglazing is snel gemaakt. Het geeft je meer comfort en het is een serieuze hap uit je energiefactuur. Je nieuwe ramen zijn dan ook in enkele jaren terugverdiend. Zeker de investering waard als je het ons vraagt. Maar ook door het plaatsen van geïsoleerde ramen kan je gouden zaken doen. Zo kan je namelijk heel wat premies en subsidies verkrijgen wanneer je kiest voor geïsoleerde beglazing. Bekijk hieronder welke premies voor jou interessant zijn.

Mijn VerbouwPremie

Ga je je huis verbouwen en pak je ook je ramen aan? Dan kan je beroep doen op de premie ‘Mijn VerbouwPremie’. Meer informatie over de voorwaarden kan je hier terugvinden.

6% BTW voor renovatie

Voor bepaalde renovatiewerken krijg je een verlaagd BTW tarief van 6%. Je hoeft dus geen 21% BTW te betalen wanneer je eigenaar bent van een woning die ouder is dan 10 jaar. Meer informatie en alle andere voorwaarden kan je vinden op verbouwen aan 6% BTW.

Gemeentelijke premie

Ook zijn er verschillende gemeentes die hun eigen premiesysteem hebben. Ontdek de premies waar jij recht op hebt via de premiezoeker.

Daro is gespecialiseerd in isolerende beglazing en weet als geen ander welke verschillen dit geeft. Daarbij zijn we steeds op de hoogte van de laatste veranderingen op de markt. Ook kunnen we je informeren over de mogelijke premies die jij kan ontvangen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning?

Onze showroom is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. Enkel op afspraak.

Contacteer ons

Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wat anderen over ons zeggen

Contacteer ons

Hoe kunnen wij JOU helpen?

Heb je nog vragen over Daro Veranda's of wil je een offerte aanvragen? We helpen je graag verder!